24 uurs Salade

Ingredienten:

1 krop ijsbergsla
250 gram gerookte spekreepjes
4 hardgekookte eieren
Paprika
200 gram diepvrieserwtjes
1 flinke ui
1 bakje of potje champignons
4 el Mayonaise
100 gram geraspte
zout – peper

Bereiding:

Kook de eieren en bak de spekjes, op het laatst even de paprika en de champignons meebakken.
Pak een ovenschaal en begin met de lagen:
Begin met een laag ijsbergsla, dan een laag spekjes champignons en paprika.
Vervolgens een laag van plakjes ei en dan de tweede laag ijsbergsla.
Hier overheen een laag diepvries doperwten met daarop een laag uienringen.
Nu sealen we de hele schaal dicht met mayonaise en bestrooi met geraspte kaas.
Peper en zout naar gerieven over de laag sla heen, bedenk dat de spekjes al voor het nodige zout zorgen!

Afdekken met folie en 24 uur in de koelkast laten staan.