Aardappel Salade

INGREDIENTEN 6 PERSONEN

8 middelgrote aardappelen
2 kruidenbouillontabletten
1 kleine ui
1 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
peper en zout
2 afgestreken eetlepels mayonaise
1 eetlepel magere kwark of yoghurt
2 eetlepels fijn gehakte bieslook en/of peterselie

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in plakjes Sijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.

Bereidingswijze

Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillon en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
Als de aardappelen zo goed als gaar zijn: azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog 3 minuten laten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. afgieten en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en klaar!

tip: ik schil de aardappels nooit, dit behoud de vitaminen welke zich precies tussen schil en pieper bevinden.