Ingredienten:
Brocolli
winterpeen
aardappels
ui
knoflook
rozemarijn
boter
melk
gehakt
groente bouillon
geraspte kaas
evt bloem
Bereiding:
Broccoli klein en de winterpeen in plakjes snijden.
Liter Groentebouillon aan de kook brengen en de groentes 10 minuten koken.
Afgieten, het vocht bewaren en de groentes apart zetten.
Aardappels in dezelfde bouillon gaar koken (je weet wel, tot ze van de vork afglijden).
afgieten en wederom het nat behouden. Rozemarijn toevoegen, laurier, en een gesnipperd teentje knoflook. 10 tot 15 minuten laten doorkoken.
Voeg bij de piepers wat melk en een klomp boter, nootmuskaat, peper en zout naar smaak en stampen maar. als de puree wat droog lijkt, beetje melk erbij. Puree even aan de kant zetten.
Gesneden uit en gesnipperd teentje knoflook fruiten en hierna het gehakt toevoegen en rul bakken tot slot de gesneden champignons even kort meenemen in de pan.
oven vast aanzetten op 180 graden Celsius.
flesje kookroom in een steelpan opwarmen en al roerende de doorgekookte bouillon door een zeef passeren.
Dit spul laten inkoken en evt met wat bloem binden.
gehakt prutje in een ovenschaal, groente erover, saus erover, afdekken met de aardappel puree, geraspte kaas erover en in de voor verwarmde oven.
40 minuten bleek deze keer een prima tijd.