Runderstaartsoep

Ingrediënten

– 1 ossenstaart, in stukken
– 1 ui
– 2 wortels
– 2 preien
– 2 selderijstengels
– Grof zout
– Laurier
– Tijm
– 1 tomaat
– Dragon
– Peper

Bereiding

Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grofgesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.

Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.

Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

BRON: Keuringsdienst van waarde en Piet Huysentruyt.

Personal notes:

Lastig om de hoeveelheden goed te krijgen met dit recept. hoeveel GRAM wortel, prei, Selderij, ossenstaart etc. Hoeveel water!?
Ik had 1 grote prei en 2 winterpenen en 1 Selderij en 700 gram runderstaart.
Voorlopig is mijn conclusie dat m’n pan te klein is en ik gewoon meer water had moeten gebruiken, na het uren inkoken bleef er minder over dan ik had verwacht en leek het dus alsof ik te veel groente had voor de laatste fase.
Kruiden gaat samen met proeven dus daar komen we wel uit 🙂

Will be edited after reprisal.